Aarhus, smilets by
og Danmarks største landsby

– med alt inden for gåafstand!

En storby i en kæmpe landsby

I hjertet af Jylland på østkysten ligger Aarhus, som er Danmarks andenstørste by med ca. 335.000 indbyggere i byen og 1,2 million indbyggere inden for en times kørsel fra Aarhus.

Aarhus er en universitetsby og den yngste by i Danmark målt på gennemsnitsalder. Aarhus er dog en af de ældste byer i Danmark rent historisk. Byen blev grundlagt i vikingetiden som en åben handelsplads ved udmundingen af åen. Den dynamiske blanding af ung energi og levende historie gør Aarhus til en by med en energisk rytme, hvor alt er inden for gåafstand.

Historisk Latinerkvarter

Den ældste del af byen emmer af kreativitet og trendy atmosfære med sine smalle, brostensbelagte gader, hyggelige baggårde og små, charmerende butikker med knirkende trægulve. Den livlige og hyggelige atmosfære i Latinerkvarteret bliver ofte sammenlignet med den atmosfære, som du finder i Paris. Den perfekte blanding af kunsthåndværkeres værksteder, specialforretninger, caféer og restauranter med indbydende menukort fuldender den karakteristiske stemning i Latinerkvarteret og skaber den perfekte ramme om en hyggelig pause.

En aktiv by ved vandet

Aarhus’ placering ved vand og skov åbner op for en bred vifte af muligheder for en aktiv livsstil. Let adgang til cykelstier, løbestier, udendørs træningsområder og alle former for vandsport gør det tydeligt, at der er høj puls og livlig aktivitet i Aarhus. I løbet af de seneste par år har Aarhus’ nye kvarter på havnen, Aarhus Ø, set dagens lys, og denne moderne del af byen vokser hurtigt. Bykunst, byhaver, strandbar, strandvolley, basketballbaner og et loungeområde er kun nogle af de initiativer, som karakteriserer den hippe og unikke atmosfære i Aarhus Ø. Om sommeren sætter indbyggerne i Aarhus kursen mod vandet og besøger strandene omkring byen f.eks. Ballehage eller Den Permanente, marinaerne eller svømmebanen nord for Aarhus Ø.

Restaurant- og cafémiljøet i Aarhus

Du finder mange hyggelige og fantastiske caféer i de gamle, charmerende gader og langs den atmosfærefyldte del af åen, som også kaldes Vadestedet. Området omkring Latinerkvarteret og Mejlgade er kendt for sit hippe bymiljø og områdets grønne initiativer. Her skyder jævnligt nye takeaway-steder og restauranter op. Her kan du finde moderne luksusudgaver af den traditionelle danske grillbar, hvor du kan få en gourmet hotdog eller håndskårne pommes frites med hjemmelavet mayonnaise. Stemningen er afslappet, og priserne er rimelige.

Det er især den livlige, afslappede og charmerende stemning, som gør restaurant- og cafémiljøet i Aarhus til noget helt unikt. 

Aarhus på cykel

Aarhusianerne elsker deres cykler. Cyklen er et transportmiddel, som er godt for dig og for miljøet og er med til at reducere trafikpropper i byen. Aarhus er en fantastisk cykelby, og byen har en ambition om, at flere og flere indbyggere kommer til at bruge deres cykel som deres vigtigste transportmiddel. Kreative metoder er taget i brug for at sikre sikker og let passage i midtbyen for cyklister f.eks. ved at gøre en af de ældste gader i byen, Mejlgade, til en cykelgade. Forskellige steder i byen er der etableret selvbetjeningssystemer, hvor det er muligt at låne en bycykel for et symbolsk depositum.

Tekster om Aarhus er venligst udlånt af Aarhus Universitet.
Henvendelse om tekstens indhold: Lone Jørgensen

Billederne er venligst udlånt af visitaarhus.dk
Læs mere om Aarhus visitaarhus.dk